4 maj 2016
19:00

Hallstahammars SK FK

Referat: Fagersta Södra IK - Hallstahammars SK FK

Södra tog en solklar seger på Onsdagskvällen mot Hallsta då man vann med 4-1efter en 2-0 ledning i halvtid.
redan efter 30 sekunder så kommer Artur P i ett fint läge men skottet räddas utav Hallstas keeper. Artur prickar stolpen efter 5 min och Södra fortsätter att ösa på mot Hallstas mål och utdelningen kommer i den 27:e minuten efter ett mönsteranfall där Artur spelar ut bollen till Emil Zoltek som i sin tur frispelar Wille Klasén som inte gör nåt misstag. 2-0 kommer i den 29:e minuten genom Emil Zoltek efter en solorajd, han får en passning utav Jocke Larsson och snurrar upp backlinjen och målvakten och rullar in bollen i mål. Halvtidsresultatet är 2-0 som absolut skulle varit ett par mål till. HSK har 1 avslut mot mål på hela första och det skottet tar i muren efter en frispark.

Andra halvlek inleds med ett friläge utav Wille där målisen räddar och i anfallet efter så kontrar HSK in sitt mål då Daniel Grbic läckert dunkar upp den i krysset. Södra fortsätter att ösa på trots baklängesmålet. och radar upp målchanser och frilägen men oskärpa och en duktig Hallstakeeper håller ner siffrorna. Tillslut lossnar det för Södra i målskyttet då Emil Zoltek först gör 3-1 efter en retur från Willes skott och sen gör även Emil 4-1 då efter en riktigt läcker passning från Sebba Jansson. Matchen slutar med en seger för Fagersta södra med 4-1.

En riktigt stabil lagseger utav Södra där Helge i målet agerade med pondus och gjorde ett par fina räddningar . Zacke Ström i försvaret gjorde ännu en toppmatch i försvaret och visar vilken förstärkning det är för laget. På mitten dominerade Sebba Jansson och Artur Poghosyan där Artur sprang "skiten" ur sina försvarare. Även 14-årige Ehsan Hosaini som kom in i andra halvek var riktigt bra. Framåt var Emil Zoltek glödhet med 3 mål och ett ass. Kul att se samarbetet med Wille Klasén där har Södra fått ett riktigt radarpar på topp. Wille hade 1+1 idag.